Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Όλα έτοιμα για την γενική απογραφή πληθυσμού!

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η γενική απογραφή του πληθυσμού, η οποία έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ γίνεται κάθε 10 χρόνια και είναι υποχρεωτική.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, «στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, με σκοπό...
...να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους».

Όπως αναφέρθηκε, αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι, μέσα από μία διαδικασία που δεν θα ξεπερνά τη μισή ώρα, να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους. Τα στοιχεία που θα συλλέξει η ΕΛΣΤΑΤ είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο, αλλά θα αξιοποιηθούν για να δημοσιοποιηθούν ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες και δείκτες.

Για πρώτη φορά, δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι την ημέρα της απογραφής, καθώς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, την δημοτικότητα, την εκπαίδευση και την εργασία, μπορούν να δοθούν από ένα μέλος. Μάλιστα, εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Η προϊσταμένη της ομάδας έργου για την απογραφή Αθανασία Ξενάκη επισήμανε ότι αυτή η απογραφή «θα είναι η πρώτη που θα αποτυπώσει τους μόνιμους κατοίκους της χώρας», ενώ γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για τους μετανάστες, για τους Ρομά, καθώς και για αστέγους. Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ για τα αναλυτικά θα χρειαστεί να περιμένουμε έναν με ενάμισι χρόνο.

topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: