Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στείλτε λουλούδια στην καμαριέρα του Στρος Καν!

"Ένα τριαντάφυλλο για την Οφηλία"

Μια μικρή ομάδα γάλλων ακτιβιστών οργάνωσαν μια εκστρατεία μέσω του Ίντερνετ......για να στείλουν λουλούδια στη γυναίκα που κατηγορεί για απόπειρα βιασμού τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Στην ιστοσελίδα www.une-rose-pour-ophelia.fr όσοι επιθυμούν μπορούν να "προσφέρουν ένα τριαντάφυλλο στην Οφηλία", το ψευδώνυμο με το οποίο έχει γίνει γνωστή η 32χρονη καμαριέρα.

Οι φεμινίστριες στη Γαλλία κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης και τα δημόσια πρόσωπα ότι δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον και ανησυχία για τον Στρος-Καν παρά για τη γυναίκα που υποστηρίζει ότι την κλείδωσε στην τουαλέτα του δωματίου του, στο ξενοδοχείο Sofitel, και της επιτέθηκε.

"Αγαπητή Οφηλία, ένα τριαντάφυλλο για να μας συγχωρέσεις που δεν σε σκεφτήκαμε αρκετά", γράφει η ιστοσελίδα που έχει συγκεντρώσει ήδη αρκετούς επισκέπτες ώστε να στείλει 400 λουλούδια στην καμαριέρα. "Μιλήσαμε πολύ για το συμπατριώτη μας, την κράτησή του, τα συναισθήματά του και δεν μιλήσαμε για τα δικά σου. Για αυτό, χωρίς να προκαταλαμβάνουμε την απόφαση και σεβόμενοι την αρχή της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου, σου στέλνουμε αυτά τα λουλούδια", γράφουν οι ακτιβιστές.

Το Σάββατο, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι για τα "μισογυνιστικά" σχόλια που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από δημόσια πρόσωπα και επίσημα χείλη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: