Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πρωτάθλημα για το Dallas. Νίκη στην έδρα των Heat με 105-95 και...4-2!!!

Δεν γινόταν να λείπει από το δικό του πάρτι. Η ανάσταση του Nowitzki στα τελευταία λεπτά, έδωσε στο Dallas το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, που ήρθε μετά τη νίκη με 105-95 στην έδρα των Heat (4-2).



Το Jet, o …κεφτές από το Πουέρτο Ρίκο, το όρθιο τηλεγραφόξυλο, ο άνθρωπος που σουτάρει χειρότερα από τον Childress , για 42 λεπτά έπαιζαν για τον ηγέτη τους. Αυτός που τους οδήγησε στο 3-2, δεν ήταν ο γνωστός εαυτός του. Κανένα πρόβλημα. Ο Terry είχε 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Μετά παρέδωσε την σκυτάλη στον εκπληκτικό και πάλι JJ Barea. O κεφτές που κοροϊδεύαμε στο προολυμπιακό του 2008, ήταν συγκλονιστικός στην τρίτη περίοδο και όχι μόνο. Ο Kidd  από την αρχή έως το τέλος έπαιξε άμυνα, οργάνωσε, εκτέλεσε, έκανε απίστευτα πράγματα απέναντι στον Lebron.

Σε αυτό το διάστημα ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών είχε 4/21 σουτ. Κανένα πρόβλημα. Πέτυχε 10 στα τελευταία έξι λεπτά κι έβγαλε την…υποχρέωση. Και το …χειρότερο; Με την λήξη του αγώνα έφυγε για τα αποδυτήρια θέλοντας να ζήσει μόνος την στιγμή της ζωής του.

Στην αντίπερα όχθη το κλάμα του Bosh στον διάδρομο των αποδυτηρίων και οι ...αριθμοί του Lebron στην τέταρτη περίοδο(δύο καλάθια) τα λένε όλα. Η πρώτη προσπάθεια της σούπερ ομάδας πήγε εκπληκτικά ως την πηγή εκεί όμως το νερό στέρεψε.

Οι Mavs είδαν τον αρχηγό τους να φεύγει νωρίς με δύο φάουλ και βρέθηκαν πίσω 20-11 στο πέμπτο λεπτό. Η είσοδος του Jet στο παρκέ έδωσε στην ομάδα του την ώθηση για ένα εκπληκτικό 25-6 το οποίο ολοκληρώθηκε με 2/2 τρίποντα από τον Stevenson για το 28-40. Οι Heat απάντησαν με μπροστάρη τον συγκλονιστικό Wade με σερί 14-0. Πάλι ο Terry έκλεισε το ημίχρονο για το Dallas 53-51.

Στο καλύτερο διάστημα των Heat ο Terry και ο Barea κράτησαν την ομάδα τους και την ώθησαν  στο 81-72 του 36. Μέχρι και ο άγνωστος Γάλλος, ο Ian Mahinmi έβαλε το τελευταίο καλάθι στην λήξη της περιόδου.

Το Miami αντέδρασε σπασμωδικά, δεν πέρασε την μπάλα στον πολύ καλό Bosh και κόλλησε στην προσπάθεια του Lebron ή και του Wade να γυρίσουν τον αγώνα. Μείωσαν 81-77 στο 40 αλλά ο Barea με ένα τρίποντο και ο Terry με σουτ από τα έξι μέτρα διασφάλισαν το προβάδισμα. Και μετά ήρθε ο Dirk.  O  Γερμανός απαντούσε σε κάθε απόπειρα να μειωθεί η διαφορά, οι συμπαίκτες του  του πέρασαν τα αγαπημένα του σουτ και ...πρωτάθλημα. Το δακτυλίδι στα πιο άξια χέρια και στην ομάδα που μόχθησε περισσότερο από κάθε άλλη.

To τρόπαιο του πρωταθλητή μετά από απαίτηση του Marc Cuban δόθηκε στον ιδρυτή και τέως ιδιοκτήτη της ομάδας Don Carter αλλά το πανηγύρι ξεκίνησε όταν το Larry O’ Brien  πήγε στον Γερμανό ηγέτη. Με δάκρυα στα μάτια ο Cuban έκανε τις πρώτες δηλώσεις στα πλέι οφ, αφού οι παίκτες του το...απαγόρεψαν για να μην ενοχλεί τους διαιτητές: «αυτό το τρόπαιο ανήκει στα παιδιά που παλεύουν τόσα χρόνια. Ο Dirk, ο Terry, ο Kidd όλοι έδωσαν την καρδιά τους για το πρωτάθλημα».

O Bill Russel o θρυλικός σέντερ των Celtics παρέδωσε τον τίτλο του MVP στον κάτοχό του: «ακόμα δεν το πιστεύω. Είμαστε και παραμείναμε ομάδα από την αρχή έως το τέλος. Μείναμε πίσω κάποια στιγμή αλλά συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Σήμερα όσο κι αν δεν είχα ρυθμό, η ομάδα με κουβάλησε στις πλάτες της και μου έδωσε τον τίτλο του κορυφαίου. Η ομάδα το έκανε όχι εγώ» δήλωσε ο Γερμανός.

Ο Nowitzki γίνεται ο δεύτερος Ευρωπαίος μετά τον Τony Parker που κατακτά το βραβείο του MVP των τελικών. Ο Kidd  στα 38 του δήλωσε ότι θα παίζει ακόμα τρία χρόνια και το πανηγύρι συνεχίστηκε στο Dallas αλλά και το Wurzburk την ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου Ευρωπαίου.

Όσο για το  Μiami; όπως πήρε τον τίτλο, στην έδρα των Mavericks το 2006, έτσι το έχασε. Η παρέα που συγκροτήθηκε έκανε άλματα προόδου μεν, ωστόσο δεν ήταν ομάδα και ηττήθηκε από μία ΟΜΑΔΑ η οποία υποχρεώθηκε να παίξει χωρίς στον δεύτερο καλύτερό της παίκτης τον Caron Butler. Μπράβο και στον Peja που αν και παραγκωνίστηκε νωρίς, πήρε ένα δακτυλίδι πρωταθλητή. Καιρός να...επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι δύο τελευταίοι τελικοί ήταν εξαιρετικοί και σε θέαμα αποζημιώνοντάς μας για τα ξενύχτια. Ο μοναδικός που απογοητεύτηκε ήταν ο David Stern. Γιατί; Στο τέλος της δεύτερης περιόδου υπήρξε συμπλοκή ενώ οι παίκτες κατευθύνονταν προς τον πάγκο για ένα τάιμ άουτ. Το πρωτάθλημα εξέδωσε ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του αγώνα πως θα εξετάσει το βίντεο και θα τιμωρήσει όσους ενεπλάκησαν. Toυ χρόνου David και αν υπάρξει λοκ άουτ στην...Ελλάδα η τιμωρία.

Ήταν μία ακόμα υπέροχη χρονιά στο ΝΒΑ με το ιδανικό φινάλε. Ίσως αυτός ο επίλογος να απομακρύνει το επικείμενο λοκ άουτ.

MIAMΙ: Μπος 19(7/9σ), Τζέιμς 21(9/15σ, 1/4β), Ουέιντ 17(6/16σ), Τσάλμερς 18(2/8τρ), Χάουζ 9(3/6τρ), Χάσλεμ 11.

DALLAS: Μάριον 12, Νοβίτσκι 21(9/27σ, 2/2β, 11ρ), Τσάντλερ 5, Κιντ 9(2), Μπαρέα 15(7/12σ), Τέρι 27(11/16σ), Κάρντιναλ 3(1), Στίβενσον 9(3), Μαχίνμι 4. 

contra.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: