Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στις φλόγες το Ρέθυμνο!

Εκκενώθηκαν σπίτια σε δύο χωριά!

Η φωτιά πλησιάζει σε 4 χωριά - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή, όμως πνέουν δυνατοί άνεμοι και η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.

Σε συναγερμό έχει τεθεί η πυροσβεστική καθώς...
...η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (28-07-2011) σε χορτολιβαδική έκταση στα Ακούμια Ρεθύνου, πλησιάζει σε τέσσερα χωριά, τα οποία πάντως μέχρι στιγμής, δεν κινδυνεύουν.

Στο σημείο βρίσκεται και επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη την πυροσβεστικής, με 44 άντρες, 23 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα, που πραγματοποιούν ρίψεις.

Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και σύμφωνα με την πυροσβεστική πλησιάζει στα χωριά Κεντροχώρη, Κρύα Βρύση, Πλατανιές και στα Ακούνια. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και αυτό δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ήδη φτιάξει ζώνες προστασίας αλλά ο άνεμος αλλάζει συνεχώς φορά στο μέτωπο.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση στην περιοχή Πλατανέ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια του χωριού!

Και σήμερα το πρωί, είχαμε σύμφωνα με την αστυνομία, εκκένωση σπιτιών στο Κεντροχώρι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τις περιοχές Ακούμια και Κρύα Βρύση...

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: