Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Μαζί ως το τέλος η τετραμελής οικογένεια.... Ξεκληρίστηκε στο φοβερό τροχαίο στον Καρτερό!

Η κηδεία του Μανόλη Σφακιανάκη , της Βαγγελιώς Πολάκη και των δύο παιδιών τους  που σκοτώθηκαν στο φοβερό τροχαίο στην εθνική οδό έγινε χθες το απόγευμα στο νέο κοιμητήριο όπου βρέθηκαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι οι οποίοι αποχαιρέτησαν για πάντα τους γονείς και τα δύο τους «αγγελούδια».

Οι κάτοικοι της οδού Μωραϊτίδη θρηνούσαν για τους γείτονες τους το Μανώλη και τη Βαγγελιώ για τους οποίους μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. «Χρυσά παιδιά. Πάντοτε περνούσαν και μας χαιρετούσαν. Πιάναμε την κουβέντα και στη συνέχεια πήγαιναν στο σπίτι τους. Ποτέ δεν είχαν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, όλα αυτά τα χρόνια που κάθονται εδώ» έλεγαν. Ο μεγάλος τους όμως πόνος ήταν για τα δύο μικρά κορίτσια που μεγάλωσαν έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους. «Τώρα το καλοκαίρι έπαιζαν με τα ποδήλατα. Η μικρή τελείωσε την Ε’ Δημοτικού στο 40ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και η μεγαλύτερη τη Β’ Λυκείου στο 7ο Λύκειο Ηρακλείου. Δύο παιδιά πάντοτε χαμογελαστά και ευγενικά» έλεγαν οι γείτονές τους.
Ο θάνατος για την οικογένεια του 44χρονου οδηγού βυτιοφόρου μεταφοράς πετρελαίου Μανώλη Σφακιανάκη από τη Σητεία παραμόνευσε σε μία ευθεία της εθνικής οδού Σητείας – Χανίων . Στο 143ο χιλιόμετρο, ένα τέταρτο μετά τη 1.00 τη νύχτα γράφτηκε η αρχή και ο επίλογος της συγκλονιστικής αυής οικογενειακής τραγωδίας. Η σύζυγος του 44χρονου, η 37χρονη Ευαγγελία Πολάκη με καταγωγή από τα Χανιά οδηγούσε τη μαύρη Mercedes που επέβαινε η οικογένεια. Στη θέση του συνοδηγού εκτιμάται ότι βρισκόταν πριν από το μοιραίο συμβάν ο σύζυγός της και στα πίσω καθίσματα οι δύο τους κόρες. Η 15χρονη Άννα και η 11χρονη Ζαμπία (Ζένια).
Το αυτοκίνητο της οικογένειας κινούνταν στο ρεύμα προς Ηράκλειο, όταν λίγα μέτρα μετά τον κόμβο του Καρτερού η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου για άγνωστους λόγους, εξετράπη, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος και στη συνέχεια με σφοδρότητα χτύπησε στο τσιμεντένιο τοιχίο.

Το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε μία μπάλα από λαμαρίνες, στοιχείο που δείχνει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Πυροσβέστης της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των μελών της οικογένειας μας είπε ότι επρόκειτο για το χειρότερο τροχαίο δυστύχημα που έχει αντιμετωπίσει.

«Το αμάξι είχε χτυπήσει ακριβώς στη θέση του οδηγού. Αρχικά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος οδηγούσε, γιατί το αυτοκίνητο είχε παραμορφωθεί. Καταλάβαμε ότι οδηγός ήταν η μητέρα, από το γεγονός ότι ήταν δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας στο κάθισμα του οδηγού. Ο σύζυγός της δεν ήταν στη θέση του συνοδηγού. Βρέθηκε στα πίσω καθίσματα μαζί με τα παιδιά του. Η γυναίκα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το αυτοκίνητο από την αριστερή πλευρά είχε «αγκαλιάσει» το στηθαίο. Τον πατέρα και τα δύο κορίτσια τους απεγκλωβίσαμε σχετικά εύκολα, κόβοντας τις λαμαρίνες. Την οδηγό χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να την απεγκλωβίσουμε από τη θέση της».

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: