Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ενα γιοτ από ατόφιο χρυσάφι!!

Αυτό το σκάφος θα έκανε ακόμα και τον δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς να πρασινίσει από τη ζήλια του. Το πολυτελές «History Supreme», διακοσμημένο με μασίφ χρυσό και πλατίνα, πουλήθηκε σε Μαλαίο επιχειρηματία, που φυσικά δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, έναντι περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από το… αμπάρι μέχρι και το κατάστρωμα σχεδόν τα πάντα είναι διακοσμημένα με μασίφ χρυσό. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 100.000 κιλά πολύτιμων μετάλλων για την «επένδυση» του σκάφους.
Ο δημιουργός του Στιούαρτ Χιουζ έχει βάλει...
...όλη του την τέχνη κυρίως στην υπερπολυτελή κρεβατοκάμαρα. Εχει διακοσμήσει το δωμάτιο με πλατίνα και στον τοίχο υπάρχει πέτρα που προέρχεται από μετεωρίτη και ένα αυθεντικό οστό τυραννόσαυρου!

Τα κάγκελα στο κατάστρωμα του «History Supreme», αλλά και η άγκυρά του έχουν επίσης κατασκευαστεί από μασίφ χρυσό. Ο 39χρονος Στιούαρτ Χιουζ από το Λίβερπουλ ετοίμαζε το πολυτελές σκάφος επί τρία χρόνια.

Οι εργασίες έγιναν στην Ιταλία και ολοκληρώθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Οπως λέει ο ίδιος, ο επιχειρηματίας του ζήτησε αρχικά να επιχρυσώσει το εσωτερικό του αεροπλάνου του. Ωστόσο, με τόσο χρυσό θα ήταν αδύνατο να απογειωθεί. Ετσι προχώρησαν στη διακόσμηση του γιοτ.
Ο διάσημος κοσμηματοπώλης από το 2002 έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Κάθριν αναλαμβάνει τη διακόσμηση συνηθισμένων αντικειμένων. Μετά το «άγγιγμά» του όμως μόνο συνηθισμένα δεν είναι, καθώς αξίζουν πια μια περιουσία.

Το ενυδρείο «Aquavista», για παράδειγμα, αξίζει τριάμισι εκατομμύρια ευρώ, καθώς το έχει διακοσμήσει με 68 κιλά χρυσού 24 καρατίων. Το iPhone 4, διά χειρός Χιουζ, αξίζει περισσότερο από έξι εκατομμύρια. Ανάμεσα στα υπόλοιπα αντικείμενα που έχει μετατρέψει σε κινητές περιουσίες, χάρη στις «χρυσές πινελιές» του, υπάρχουν λάπτοπ, αυτοκίνητα ακόμα και κουστούμια!

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: