Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

800 μοτοσικλετιστές τίμησαν χθες τους ήρωες...!

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΟΥ ΧΘΕΣ

Περίπου 800 μοτοσικλέτες συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία μνήμης για τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού. Η προσέλευση μοτοσικλετιστών ήταν αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ...
...στο νούμερο που έδωσε η Πρωτοβουλία Μνήμης δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι προσήλθαν στην εκκλησία, στο κοιμητήριο και στο χώρο της εκδήλωσης με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, εκτός της πορείας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πρωτοβουλία, φέτος, για πρώτη φορά μετά τη στυγνή δολοφονία των δύο ηρώων, οι μοτοσικλετιστές πέρασαν δίπλα από το οδόφραγμα της Δερύνειας, πριν αφιχθούν στο κοιμητήριο Παραλιμνίου. Μετά το τρισάγιο, οι μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Παραλιμνίου, όπου ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ, Ισαάκ και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, Σπύρος, έλαβαν, εκ μέρους των οικογενειών, τιμητικές πλακέτες.

«Ο αλτρουϊσμός, η αυτοθυσία και η ανιδιοτελής προσφορά του υπέρτατου αγαθού της ζωής για την ελευθερία της πατρίδας, που επέδειξαν οι Ισαάκ και Σολωμού, δεν πήγαν χαμένα και μοτοσικλετιστές έχουν γίνει δέκτες των μηνυμάτων της θυσίας τους. Οι Μοτοσικλετιστές Δεν Ξεχνούν την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου μας και σίγουρα δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τον αγώνα για απελευθέρωσή της», τονίζει η Πρωτοβουλία Μνήμης.

«Προσκυνώντας στο μνήμα των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού προσκυνήσαμε όλους τους γνωστούς και άγνωστους ήρωές μας. Σταθήκαμε δίπλα σε όλους όσοι αντιστέκονται στην καταπάτηση της αξιοπρέπειας του κυπριακού λαού, σε όσους δεν δέχονται τον εξευτελισμό των ηρώων και των συμβόλων μας και σε όσους δεν βολεύονται με λιγότερα δικαιώματα στη ζωή και λιγότερο ουρανό», προστίθεται στο δελτίο Τύπου.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης, όπως επίσης και το Δήμο Παραλιμνίου για την παραχώρηση της Πλατείας και την Αστυνομία για τη συνεργασία της.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: