Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Γενική κρίση και λεηλασίες στην Αγγλία!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει η Αγγλία. Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της βίας και των λεηλασιών με τις ταραχές να έχουν εξαπλωθεί μετά το Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Λίβερπουλ, το Μπέρμιγχαμ και το Μπρίστολ. Κίνδυνος αναβολής αγώνων στο Νησί από την κρίση.


Γενικεύεται η κρίση με τα επεισόδια στην Αγγλία. Μετά το Λονδίνο, ομάδες εξαγριωμένων αρχίζουν και προκαλούν ζημιές και σε άλλες πόλεις της χώρας. Έτσι, Λίβερπουλ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ Σίτι έχουν παραδοθεί στο έλεος νεαρών εξαγριωμένων ομάδων που  κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο.

Συγκεκριμένα βάζουν φωτιά φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων ενώ σπάνε βιτρίνες μαγαζιών και επιδίδονται σε πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον  επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Λονδίνο για να προεδρεύσει σε επείγουσα συνεδρίαση της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

Μετά και την τρίτη νύκτα βίαιων επεισοδίων πλέον υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστούν και αθλητικά γεγονότα. Ένα από αυτά είναι το φιλικό της Τετάρτης της εθνικής Αγγλίας με την Ολλανδία στο «Γουέμπλεϊ». Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο περιμένουν να μάθουν αν η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα διεξαχθεί, αφού τα επεισόδια έχουν ξεφύγει από το Βόρειο Λονδίνο και το Τότεναμ κι έχουν εξαπλωθεί σε όλη την αγγλική πρωτεύουσα.

Πάντως, εκπρόσωπος της αστυνομίας μέχρι στιγμής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος αναβολής της φιλικής αναμέτρησης αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τρίτη όταν και αναμένεται η αποστολή των «οράνιε» στο Λονδίνο. Η αστυνομία αναμένεται να έχει συνάντηση εντός της ημέρας με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας για να συζητήσουν εάν μπορεί να διαθέσει δυνάμεις για τον αγώνα του Γουέμπλεϊ. Ήδη έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια και η αστυνομία φοβάται ότι δεν θα είναι λίγοι οι ταραξίες που θα συγκεντρωθούν στο γήπεδο και να προκαλέσουν ζημιές.

Πάντως, Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας και Τσάρλοτν, όλες ομάδες που εδρεύουν στο Λονδίνο ανέβαλαν τις υποχρεώσεις τους που είχαν την Τρίτη για το Λιγκ Καπ. Ήδη ο Γουέιν Ρούνεϊ μέσω του λογαριασμού του στο «Twitter» απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια

«Αυτά τα επεισόδια είναι κάτι τρελό. Γιατί να κάνουν κάποιοι αυτά τα πράγματα εναντίον της ίδιας της χώρας τους; Της ίδιας της πόλης τους! Είναι ντροπή για τη χώρα μας. Παρακαλώ, σταματήστε!», ανέφερε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: