Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τέλος στην ανωνυμία των blogs!

Τι αλλαγές προανήγγειλε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Το τέλος της ανωνυμίας των blogs και τη διεύρυνση των αδικημάτων για τα οποία οι Αρχές θα μπορούν να προχωρούν στην άρση του απορρήτου προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε μάλιστα......σε μία αποστροφή του λόγου του «κουκουλοφόρους του διαδικτύου» όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των blogs και εξήγγειλε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου.

Τα μέλη της επιτροπής θα μελετήσουν σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση των επικοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι νομοθετικές αλλαγές δεν θα ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή της ελευθερίας της έκφρασης, αρχή που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι θα καταργηθεί το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμιζε το ατομικό δικαίωμα των δημοσίων συγκεντρώσεων.

Τέλος, πρότεινε ανοιχτό διάλογο με όλους τους συντελεστές της ενημέρωσης για τη θέσπιση κανόνων αυτοδέσμευσης και επαναπροσδιορισμού λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: