Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ήρθε το «τέλος» στους πολιτικούς γάμους!

Χαράτσι στυς γάμους,στους θανάτους,στην καθημερινότητα...άιντε να δούμε!!!

Η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν πλέον πολλά νέα ζευγάρια λόγω κρίσης, έχει οδηγήσει σε αύξηση των πολιτικών γάμων, ως μια πιο προσιτή και οικονομική «δέσμευση» ενώπιον δημάρχου και ανθρώπων.


Μέχρι τώρα, το βασικό έξοδο προκειμένου να παντρευτεί κανείς πολιτικά, ήταν το παράβολο των 15 ευρώ για την παραλαβή της κάθε άδειας ή το Διπλότυπο Γάµου αξίας 18 ευρώ. Πλέον, όμως, οι δήμοι - επικαλούμενοι την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων- εντάσσουν στα ανταποδοτικά τέλη, το ειδικό τέλος γάμου, το οποίο κυμαίνεται από 30 έως 160 ευρώ.

Στους περισσότερους δήμους, όπου έχει θεσμοθετηθεί το πρόσθετο τέλος, προβλέπεται χαμηλότερη τιμή για τους δημότες και υψηλότερη για τους μη δημότες. Για παράδειγμα, σε περίπτωση τέλεσης γάμου στο Δήμο Αθηναίων, το ζεύγος μελλόνυμφων επιβαρύνεται με το ποσό των 100 ευρώ για τους ετεροδημότες και 75 ευρώ για τους δημότες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος», για να δικαιολογήσουν, το "τέλος γάμου", οι δήμοι συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή με μια σειρά από παροχές, όπως δώρα προς τους νεόνυμφους, ζωντανή μουσική και οπτικοακουστικά εφέ!

Η επιβολή του ειδικού τέλους οδηγεί τα ζευγάρια σε αναζήτηση άλλης "δημοτικής στέγης" για τον πολιτικό τους γάμο, δημιουργώντας φαινόμενα "ντόμινο", με πολλούς δήμους, οι οποίοι – προκειμένου να ανακόψουν τους "ετεροδημότες" μελλόνυμφους- υποχρεώνονται να επιβάλλουν κι αυτοί με την σειρά τους το τέλος.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: