Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Διακοπές στο καταφύγιο του Χίτλερ

Τουριστική ατραξιόν για χιλιάδες Βρετανούς και Αμερικανούς έχει γίνει  Η "φωλιά των αετών", μέρος που λάτρευε ο Αδόλφος Χίτλερ να ζει. Βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κεχλεστέιν, σε μεγάλο υψόμετρο στις Βαυαρικές Άλπεις, περιτριγυρισμένο από λίμνες και ποτάμια...

Ο επιβλητικός πύργος χτίστηκε ως δώρο για τα 50α γενέθλια του από τον γραμματέα του ναζιστικού κόμματος Μάρτιν Μπόρμαν το 1939.
Τον  πύργος που  είχε μεταβληθεί σε πραγματικό κάστρο και εκατοντάδες "κυνηγοί" φρουρούσαν 24 ώρες το 24ωρο, επισκέπτονται σήμερα περίπου 300 χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι απολαμβάνουν τον καφέ και το κείκ τους στις εμπριμέ καρέκλες που ο Χίτλερ και οι επικεφαλής του Ναζιστικού κόμματος σχεδίαζαν τον πόλεμο.
Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν το προνόμιο να ανέβουν στον Πύργο. Έπρεπε να ανήκουν στο προσωπικό του Χίτλερ,να ήταν μάγειροι ή υπηρετικό προσωπικό ή να ήταν στενοί συνεργάτες του και επιτελάρχες του, ή φίλοι και φίλες της ερωμένης του Εύας Μπράουν.
Ο Αδόλφος Χίτλερ από το 1943 και μετά προτιμούσε να περνάει τον περισσότερο του χρόνο στη “φωλιά των αετών” παρά στην καγκελαρία.
Τον πύργο που σε καθημερινή βάση εφοδιαζόταν με κάθε είδους λιχουδιές και  που το εξειδικευμένο προσωπικό μαγείρευε για τον Χίτλερ και τους εκλεκτούς καλεσμένους του μπορεί κανείς να τον επισκεφτεί πληρώνοντας ένα εισιτήριο της τάξης των 20 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστοι είναι οι Γερμανοί που επισκέπτονται την περιοχή.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: