Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο πατρικό του σπίτι!

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης που είχε επισκεφθεί το πατρικό του για τελευταία φορά το 2005, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από τη γέννησή του, επισκέφθηκε το σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ξαναφέρνοντας στο μυαλό του μνήμες από το παρελθόν...

Εκεί τον περίμεναν φίλοι από τα παλιά με τους οποίους θυμήθηκε τα χρόνια που μαζί τους πέρασε στο Γαλατά. Τις ώρες στον κήπο του σπιτιού, τις βόλτες στα στενά και τις οικογενειακές στιγμές.




Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Χανίων θέλει να μετατρέψει το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη σε μουσείο. Ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες και αυτό που απομένει είναι η έγκριση της σχετικής μελέτης από το δημοτικό συμβούλιο.

Επιθυμία του δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη που και σήμερα τη μετέφερε στο Μίκη Θεοδωράκη είναι η μελέτη αυτή να εγκριθεί ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις. "Η απόφασή μας είναι το σπίτι σας να το κάνουμε μουσείο και ένα μικρό ξενώνα", είπε στον Μίκη Θεοδωράκη ο δήμαρχος Χανίων.


Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε το μουσείο να μην είναι αφιερωμένο μόνο στον ίδιο, αλλά να αφιερωθεί και στον αδελφό του και να ονομαστεί Μουσείο Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη. "Θα ήθελα να μην είμαι μόνο εγώ, να είναι και ο Γιάννης, μαζί. Να είναι μουσείο Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη", είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος μουσικοσυνθέτης.

Το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά, αγοράστηκε από τον πρώην δήμο Νέας Κυδωνίας, επί δημαρχίας Μανώλη Σταματάκη, με ομόφωνη απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, έναντι 200.000€ προκειμένου να μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο όπου θα υπάρχουν αντικείμενα που έχουν σχέση με την παρουσία της οικογένειας Θεοδωράκη στο Γαλατά.

          
newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: