Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Τραγικοί με κεφαλαία γράμματα!»

Έξαλλος για την εμφάνιση της Ελλάδας κόντρα στην Ρωσία και την ήττα με 83-67 εμφανίστηκε ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος χαρακτήρισε αστεία την άμυνα που έπαιξαν οι διεθνείς.


«Ημασταν τραγικοί με κεφαλαία και πολλές φορές στην ίδια σελίδα. Με τέτοια άμυνα δεν πάμε πουθενά. Σήμερα δεν μπήκαμε στο γήπεδο, μπήκαν μόνο οι φανέλες. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στις επόμενη προπόνηση και τον επόμενο αγώνα», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Δεν ήταν μόνο τα ριμπάουντ, η τραγική άμυνα ήταν στα pick 'n' roll, εκεί είναι σεμινάριο το πώς να μην παίξεις έτσι. Δεν κατηγορώ τους παίκτες, κατηγορώ την εμφάνιση. Οι παίκτες έφεραν την ομάδα εδώ, την έφεραν στο Κάουνας. Όμως, η εμφάνιση της άμυνας ήταν αστεία. Πρέπει να δουλέψουμε, να συγκεντρωθούμε. Η άμυνα μας έφερε στο Κάουνας, αν έχουμε το μυαλό μας στην επίθεση δεν πάμε πουθενά».

Για το αν η ήττα και η διαφορά μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία, ανέφερε: «Θα το δούμε στη συνέχεια. Το θέμα είναι να έχεις διάθεση. Η ομάδα σήμερα έδειξε ότι δεν είχε διάθεση. Ήρθα για να έρθει στο γήπεδο, για να παίξει χαλαρά επιθετικά. Σαν να εμφανίστηκε άλλη εθνική ομάδα, άλλη ομάδα στο παρκέ. Πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η ταυτότητά μας, η ταυτότητά μας είναι να παίζουμε καλή άμυνα και μέσα από την ομαδική δουλειά να προσπαθούμε στην επίθεση. Σήμερα μπήκαμε να παίξουμε επίθεση».

Οσο για το αν έπαιξε ρόλο ότι μετά το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα, η πρόκριση είχε εξασφαλισθεί, ξεκαθάρισε: «Μπορεί, αλλά δεν είναι δικαιολογία, αν είναι αυτό δικαιολογία τότε με ενοχλεί πολύ. Οταν περνάς τις γραμμές πρέπει να δίνεις το 100% και όχι να σκεφτόμαστε ότι έχουμε περάσει στο Κάουνας. Έχω πάρα πολλά παράπονα από την εμφάνιση. Ξαναλέω ότι είμαστε ενωμένοι, είμαστε μαζί με τους παίκτες, αγαπημένοι, αλλά η εμφάνιση ήταν κακή».

Τέλος, για το αν προτιμά κάποια ομάδα ως αντίπαλο στους «8» τόνισε: «Προτιμώ να παίζω μπάσκετ. Για να παίζεις μπάσκετ πρέπει να παίζεις άμυνα. Εμείς δεν παίξαμε μπάσκετ. Οι Ρώσοι έπαιξαν κανονικά, δεν έκαναν κάτι εξαιρετικό».

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: