Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι "κουκουλοφόροι" και το ποιόν τους...

Δεν έχω καμμιά ιδιαίτερη σοφία να μοιραστώ, απλώς μερικές σκέψεις. Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται στην Αθήνα. Η προέλευση, η μέθοδος και οι εκδηλώσεις αυτής της διαμαρτυρίας δε με βρίσκουν πάντα σύμφωνο, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα θιγεί αργότερα.

Αυτό που με καταπλήσσει είναι ότι...
...κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη πορεία/ συγκέντρωση, νομοτελειακά εκτραχύνεται σε επεισόδια, ξύλο, φωτιές, χημικά επί δικαίων και αδίκων με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Επεισόδια τα οποία ξεκινούν όταν, λέει, οι "κουκουλοφόροι" μπαίνουν στο παιχνίδι και τα δημιουργούν.

Ακούγονται φωνές, μαρτυρίες, ρεπορτάζ από σοβαρά και μη μέσα, καθώς και φωτογραφίες/ βίντεο που πιστοποιούν ότι κάποιοι από αυτούς τους "κουκουλοφόρους" έχουν αστυνομικές ταυτότητες ή ότι είναι ασφαλίτες ή ότι έχουν σχέσεις αμοιβαίας ανοχής ή συνεργασίας με τα σώματα ασφαλείας. Δεν υποστηρίζω ότι κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, άλλωστε μόνο δικαστικά θα μπορούσε να αποδειχτεί, πράγμα που ως τώρα δεν έχει γίνει.

Υποστηρίζω όμως ότι η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα έπρεπε να είχε ακούσει αυτές τις φωνές και να τις είχε πάρει κάπως στα σοβαρά, διατάζοντας σοβαρή έρευνα και όχι να περιορίζεται σε ανέξοδες δηλώσεις αποκήρυξης.

Δεν καταλαβαίνει αυτή η ηγεσία ότι αν, μία στο εκατομμύριο, ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες, επιτρέπει μια βόμβα να σιγοκαίει (και οι βόμβες στην αρχή σιγοκαίνε αλλά αναπόφευκτα εκρήγνυνται!) στα θεμέλια του πολιτεύματος και της κοινωνίας;

skylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: