Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Έριξαν... φουλ ξύλο οι Κροάτες!

Επεισοδιακή αποδείχτηκε η επίσκεψη των Κροατών φιλάθλων στη χώρα μας για το ματς με την Εθνική μας ομάδα.

Πολλά τα περιστατικά που αναφέρθηκαν, με επεισόδια στην Ομόνοια και τραυματισμό ενός Έλληνα, εκτεταμένες φθορές εκτός γηπέδου και μπλόκο στο Σχηματάρι σε ένα πούλμαν και ένα «βανάκι» που προκάλεσε την παρέμβαση της κροατικής πρεσβείας!


Η παρουσία Κροατών οπαδών στην Αθήνα για το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα είχε ως αποτέλεσμα να λάβουν χώρα πολλά περιστατικά σε διάφορα σημεία εντός και εκτός Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.sport-fm.gr, η ελληνική αστυνομία είχε ενημερωθεί πως ταξιδεύει από την Κροατία προς την Αθήνα, ένα πούλμαν και ένα βαν με ακροδεξιούς και σκληρούς χούλιγκαν. Η αστυνομία έστησε μπλόκο στην Εθνική οδό, εντόπισε και κατάφερε να σταματήσει στο Σχηματάρι τόσο το πούλμαν όσο και το βαν. Η εντολή που δόθηκε ήταν να κάνουν… μεταβολή και να γυρίσουν άμεσα στην πατρίδα τους.

Όπως και έγινε. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως σε κάποιο σημείο και πριν προλάβουν να απομακρυνθούν πολύ, παρενέβη η κροατική πρεσβεία και διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά προς τους Κροάτες οπαδούς, καθώς οι τελευταίοι είχαν εισιτήρια για το παιχνίδι!

Με τα πολλά, η αστυνομία τους επέτρεψε να γυρίσουν και να τους συνοδέψουν μέχρι το γήπεδο.
Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, εκτυλισσόταν άλλο περιστατικό. Διασκορπισμένοι Κροάτες κουκουλοφόροι προκάλεσαν επεισόδια, χτυπώντας σοβαρά έναν Έλληνα ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Γενικότερα, οι διασκορπισμένοι στο κέντρο της Αθήνας, Κροάτες, συγκεντρώθηκαν κάποια στιγμή από την αστυνομία η οποία τους οδήγησε σε ανοιχτό χώρο στο ΟΑΚΑ ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους Έλληνες και δημιουργηθεί ένταση. Λίγη ώρα πριν το παιχνίδι, η αστυνομία τους οδήγησε με συνοδεία στο Καραϊσκάκη.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές, με τους Κροάτες να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Σερβίας και της Ελλάδας.

Φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως επεισόδια έγιναν και στο Πασαλιμάνι.
 
sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: