Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις το ΣK...

Άστατος ο καιρός

Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βόρειοι εντάσεως έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση



Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν βροχές σποραδικές καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές σποραδικές καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος
θα σημειωθούν βροχές σποραδικές καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις, και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.



Κυριακή
Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ισχυροί εντάσεως έως 8 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο το βράδυ θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Δευτέρα
Στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί παγετός.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: