Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση 9,2% στη ΔΕΗ εισηγήθηκε ο Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό!!!

ΠΑΡΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!
 
Απίστευτες δικαιολογίες επικαλέσθηκε ο ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εν μέσω των εορτών, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισήγησή  του για αυξήσεις  9,2% (μεσοσταθμικά) στην τιμή των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Κι αυτό ενώ...
...ήδη οι καταναλωτές έχουν υποστεί μια μεγάλη αφαίμαξη από το «χαράτσι» που εισπράττει η Δημόσια Επιχείρηση για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για να μας… παρηγορήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι  «η εισήγηση της ΔΕΗ ήταν για αύξηση των τιμολογίων μεσοσταθμικά κατά περίπου 20%»  και ότι η εισήγηση της ΡΑΕ πρότεινε αυξήσεις 16%. Θα πρέπει να του χρωστάμε και «ευγνωμοσύνη» δηλαδή…

Ανέφερε επίσης ότι «το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχει ήδη γίνει από την επιχείρηση για εξορθολογισμό των δαπανών, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης τους εργασιακού κόστους μέσα από περικοπές μισθών και επιδομάτων, αλλά και μείωσης προσωπικού. Το γιατί πρέπει να υποστούν οι καταναλωτές τις συνέπειες του εξορθολογισμού για μια εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑ, δεν το εξήγησε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθώντας  «να χρυσώσει το χάπι» πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΚΑ ζήτησε από την ΔΕΗ να διασφαλιστούν τα εξής:

-Μείωση του συνολικού χρέους μέσω της αξιοποίησης παγίων στοιχείων

-Περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης κατά 10-15% και περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους

-Κατάργηση παροχών όπως η έκπτωση 80% στα τιμολόγια των νυν και πρώην υπαλλήλων της ΔΕΗ (αφορά πάνω από 55.000 δικαιούχους και κοστίζει στην επιχείρηση περίπου 40 εκ. ευρώ τον χρόνο)

-Να προχωρήσει σε συμψηφισμό οφειλών προς το δημόσιο

-Να μην υπάρξει καμία δυσμενής μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο τιμολόγιο των πολυτέκνων (συνολικά πάνω από 265 χιλιάδες νοικοκυριά)

-Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από την χαμηλή

-Να υπάρξει λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων

- Να επιτευχθεί κερδοφορία το 2012.

-Προτείνεται να εξεταστεί η μείωση του τέλους της ΕΡΤ στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

« Η ΔΕΗ πρέπει να συνεχίσει να είναι μια υγιής επιχείρηση, μια δυναμική επιχείρηση στον κλάδο της ενέργειας, μια επιχείρηση που θα μπορεί να ανταγωνίζεται με ίσους όρους στην αγορά. Η κατάσταση και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ΥΠΕΚΑ από την διοίκηση της επιχείρησης και την ΡΑΕ δείχνουν ότι πάρα πολύ σύντομα η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ η κερδοφορία της βρίσκεται σε κίνδυνο» ανέφερε επίσης στην εισήγησή του.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: