Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Χρέος δανειολήπτριας μειώθηκε κατά 70% με δικαστική απόφαση!

Νέα σημαντική απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την οποία δικαιώνεται πανηγυρικά, δανειολήπτρια δημόσιος υπάλληλος, της οποίας το χρέος προς τις τράπεζες υπέστη «κούρεμα» 70%.

Συγκεκριμένα...
...η εν λόγω δανειολήπτρια, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών είναι δημόσιος υπάλληλος, με μισθό 1.027,16./μήνα, με τρία παιδιά ενήλικα, χωρισμένη και φιλοξενούμενη στην οικία των γονιών της, είχε χρέος σε τρεις Τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, συνολικού ποσού 112..656,46 Ευρώ.

Δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο, πλην το έσοδο από τον μισθό της. Στην εξωδικαστική διαδικασία την συνέδραμε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης οι πιστώτριες Τράπεζες, αρνήθηκαν να δεχτούν την προτεινόμενη ρύθμιση, με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, με την νομική στήριξη της δικηγόρου των Χανίων κ Ράνιας Μπουρδάκη, συνεργάτη της Ένωσης .

Σημαντικό είναι ότι το δικαστήριο, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας δημοσίου υπαλλήλου, διέκρινε την μη δόλια περιελθούσα αδυναμία της δανειολήπτριας απέρριψε τις προτάσεις και τις ενστάσεις καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος με τις οποίες ισχυρίζοταν ότι η δανειολήπτρια ανάλαβε υπέρμετρες υποχρεώσεις γνωρίζοντας τις οικονομικές της δυνατότητες με συνέπεια η αιτούμενη ρύθμιση των χρεών της να προκαλεί απώλεια σημαντικού μέρους των απαιτήσεων τους,των δύο αντιδίκων, αποφάσισε:
Την καταβολή (48) δόσεων επί μια τετραετία, του ποσού 32.495,04 συγχρόνως δε, «κούρεψε» το χρέος , στο ποσό των 80.161,42 Eυρώ κούρεμα κατά 70%. Συμπερασματικά η δανειολήπτρια έχει απαλλαγεί από το χρέος της κατά 80.161,42 Ευρώ κατά 70%.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκφράζει αφενός την χαρά των μελών και συνεργατών της, αλλά θέλει να μεταφέρει την ψυχική αγαλλίαση της ίδιας της δανειολήπτριας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, και για μια ακόμα φορά να διαμηνύσει στους υπερχρεωμένους πολίτες της Χώρας μας ,την σιγουριά μας ,πως η Ελληνική Δικαιοσύνη (κάνει ως πρέπει τα καθήκοντα της) στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την ευχαριστούμε, καλώντας σας να την εμπιστευθείτε, κάνοντας χρήση των διατάξεων του Νόμου 3869/2010, για να φύγετε από τον βραχνά της υπερχρέωσης, για να αρχίσετε μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή.

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: