Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Άσπρη μέρα σε βόρεια προάστια, Κρήτη, Έυβοια!

Σε λευκό κλοιό εισέρχεται η Αθήνα καθώς ήδη σε αρκετές περιοχές στα βόρεια προάστια το χιονόνερο είναι έντονο και σε κάποιες περιοχές το έχει ήδη στρώσει. Στα λευκά ντύθηκαν η Εύβοια και η Κρήτη, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα το κρύο είναι τσουχτερό.

Συγκεκριμένα...
...λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η κίνηση στη λεωφόρο Διονύσου, από Διόνυσο προς νέα Μάκρη, καθώς και στη λεωφόρο Πεντέλης γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Νωρίς το πρωί άνοιξε ο περιφερειακός δρόμος από την Πεντέλη προς τον Άγιο Πέτρο, στην Πάρνηθα κλειστός παραμένει ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω.

 Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο δρόμο από Αγιο Στέφανο προς Μαραθώνα.
Πυκνό χιόνι καλύπτει την Στενή της Εύβοιας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλυσίδες σε πολλά σημεία, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Χανίων, όπως στον δρόμο προς τη Χώρα Σφακίων, στο ύψος του χωριού Ίμπρος, που παραμένει κλειστός.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Πάντως, κανονικά πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ενώ οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι - βορειοανατολικοί και στο Αιγαίο θα «πιάσουν» τα 9 μποφόρ.
Χιόνια αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας.

Εξασθένηση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα πέσει και πάλι...

onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: