Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον του Κατάρ για Ελληνικό και Οξιά


Το Κατάρ αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις πηγές, έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας και το Κατάρ αναμένεται να υποβάλει μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους την τεχνική του προσφορά τον Ιούλιο.
Παράλληλα, προς λύση οδεύει και το πρόβλημα που ενέκυψε με την αποχώρηση του εμίρη του Κατάρ από την εξαγορά ιδιωτικού νησιού στο Ιόνιο, καθώς τα όποια προβλήματα υπήρχαν στη δόμησή του θα λυθούν με νομοθετικές διορθωτικές κινήσεις.
Το ενδιαφέρον του...
Κατάρ επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης, μετά τη σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
"Το Κατάρ υπέγραψε τη σύμβαση εμπιστευτικότητας με το ΤΑΙΠΕΔ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ελληνικού και πλέον εναπόκειται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ εντός του χρονοδιαγράμματος", δήλωσε ο κ. Μηταράκης, σημειώνοντας πως το κλίμα άλλαξε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ.
"Δουλεύουμε πλέον μεθοδικά σε τρεις πυλώνε και στο θέμα της δημιουργίας του fund (στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι υπεγράφη σχετικό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ), δεύτερον, σε έργα του ιδιωτικού τομέα τα οποία θα στηρίξουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και τρίτον, στις ιδιωτικοποιήσεις", πρόσθεσε.
Κανονικά επίσης, προχωρά, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός, και η ολοκλήρωση της αδειοδότησης για τη μεταβίβαση της νήσου Οξιά στον άραβα επενδυτή, που έχει ενδιαφερθεί να το αγοράσει.
Στο Παρίσι για συζητήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης
Τις επόμενες ημέρες εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να  συζητήσει με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, την προοπτική συμμετοχής της Γαλλίας -μέσω του δικού της Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων-  στο ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει επίσης συνάντηση με Γάλλους επιχειρηματίες, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα.
Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, η επίσκεψή του συμφωνήθηκε σε συνέχεια εκείνης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, καθώς στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συμμετοχή και στήριξη του Επενδυτικού Ταμείου όχι μόνο με ελληνικά κεφάλαια αλλά και με κεφάλαια από άλλες χώρες και φυσικά και από ιδιώτες επενδυτές.
"Όλα αυτά τα κάνουμε με συγκεκριμένο σχέδιο. Χρειάζεται προφανώς κάποιος χρόνος για την ωρίμανση των πρωτοβουλιών αυτών αλλά επαναλαμβάνω: από εδώ και πέρα, κι αφού πια έχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας με τη συμφωνία που έγινε στο Eurogroup, η Ελλάδα θα δίνει κάθε μέρα τη μάχη για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη από πολύ καλύτερη θέση", δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: