Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μαγικός... ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ, πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία για άλλη μια φορά, κατάφερε να κάνει και πάλι το θαύμα του, κερδίζοντας την Πόρτο με 2-1 σ' ένα κατάμεστο ΓΣΠ!

Με φόντο τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ο ΑΠΟΕΛ...
...φαίνεται να μπορεί να κάνει το θαύμα της πρόκρισης στη δεύτερη φάσης του Champions League, καθώς παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου του με 8 βαθμούς. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ταξίδεψε τους 22.300 οπαδούς του που βρίσκονταν στο ΓΣΠ στα αστέρια, σφράγισε την 3η θέση του ομίλου του, παίρνοντας με ψυχή και μαγκιά το τρίποντο από τη μεγάλη αντιπαλό του.

Ο  Αΐλτον Αλμέιδα κτύπησε γι' άλλη μια φορά, ευστοχώντας από τα 11 βήματα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 41' του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή, δημιούργησε ευκαιρίες, βρήκε δοκάρι και δίκαια διαμαρτύρεται για ακόμα ένα πέναλτι στη φάση του 16' με τον Χαραλαμπίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Πόρτο μπήκε κάπως καλύτερα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Οι πορτοκαλί κατάφεραν να περιορίσουν τις ορέξεις του αντιπάλου τους και καθώς περνούσε η ώρα το άγχος κατέβαλλε όλο και περισσότερο τα πόδια των παιχτών της Πόρτο. Σε μια ανύποπτη φάση στο 89', ο Ολιβέιρα ανέτρεψε τον Ροντρίγκεζ, με το διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Χουλκ δεν αστόχησε και το 1-1 ήταν πλέον γεγονός.

Όμως, ο ΑΠΟΕΛ δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Με τρόπο τον οποίο μόνο αυτή η ομάδα ξέρει, οι ποδοσφαιριστές της κατάφεραν να δείξουν για μία ακόμη φορά πως δεν τα παρατούν εκτός κι αν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Σε μία αντεπίθεση στο 91', ο Σολάρι έδωσε την μπάλα στο Χαραλαμπίδη, που την κατάλληλη στιγμή σέντραρε στην περιοχή του Χέλτον. Εκεί βρέθηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα,  που με υποδειγματικό πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, δείχνοντας ξεκάθαρα τον δρόμο που οδηγεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Πάολο Ζόρζε, Ολιβέϊρα, Πουρσαϊτίδης, Σολωμού, Πίντο, Μοραίς, Χαραλαμπίδης, Τρισκόφσκι (85' Σολάρι), Μαντούκα (90+1' Αλεξάνδρου), Αίλτον (77' Γιάχιτς).

Στον πάγκο: Κίσσας, Κακά, Μπελαίντ, Σατσιάς.
Πόρτο (Βίτορ Περέϊρα): Ελτον, Περέϊρα, Φερνάντο (60' Γκουαρίν), Μανγκαλά, Βαρέλα (60' Ροντρίγκεζ), Ρολάντο, Φουτσίλε, Μπελούτσι (76' Ντεφούρ), Μουτίνιο, Κλέμπερ, Χουλκ.
Στον πάγκο: Μπρακάλι, Ντζαλμά, Σαπουνάρου, Οταμέντι.

onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: